At købe hund er en tillidssag – Læs derfor:

Dansk Berner Sennen Klub og Dansk Kennel Klubs tips og gode råd  til at købe hund.

Hvorfor vælge hvalp i Dansk Berner Sennen Klub

De fleste hvalpekøbere vil ikke selv vøære opdrættere, men hvorfor så vælge at købe en hvalp hos en Dansk Berner Sennen Klub-opdrætter?

  • Avl og opdræt er et vigtigt fokusområde i Dansk Berner Sennen Klub Opdrættere, der er medlemmer af Dansk Berner Sennen Klub, er seriøst arbejdende opdrættere, der opdrætter med kærlighed til racen i højsædet og altid med hundenes sundhed i tankerne.
  • Dansk Berner Sennen Klub opdrættere bidrager til at fremme udviklingen af sunde, funktionelt og socialt veltilpassede Berner Sennen hunde. Opdrætternes valg af og kombination af avlsdyr danner grundlaget for udvikling af Berner Sennen racen. Målet i avlen må være sunde hunde med racetypisk konstruktion og temperament; hunde, som kan leve et langt og sundt liv til glæde for sig selv, sin ejer og samfundet.
  • I Dansk Berner Sennen Klub forsøger opdrættere og hanhundeejere at nå disse mål gennem uddannelse og oplæring af nye opdrættere med fokus på samarbejde og respekt/anerkendelse, ærlighed, viden og ansvar.
  • Dansk Berner Sennen Klub vil til enhver tid hjælpe, rådgive, informere, koordinere samt stille værktøjer og viden til rådighed for især hvalpekøbere, Dansk Berner Sennen Klub opdrættere og hanhundeejere.
  • Hvalpe fra Dansk Berner Sennen Klub skal stambogsføres i Dansk Kennel Klub, hvilket for dig betyder, at du får en stambog på hunden, når du køber den. Her har du sikkerhed for og kan se hvalpens aner (forældre og bedsteforældre o.s.v). Dette giver dig en mulighed for at spørge ind til og evt. selv undersøge hvordan hvalpens familie har været på forskellige områder, så som sundhed, temperament og hvordan din kommende hvalp formodentlig kommer til at se ud i forhold til størrelse og udseende.
  • Dansk Berner Sennen Klub anviser KUN hvalpekuld og hvalpe, hvor begge forældre opfylder kravet om en stambog med påtegning om at: “denne hund er opdrættet efter Dansk Berner Sennen Klub og Dansk Kennel Klubs avlsanbefalinger”.
  • Har du spørgsmål om racen, er du meget velkommen til at kontakte hvalpe- og omplaceringsformidleren.
  • Hvalpe- og omplaceringsformidleren hjælper med kontakt og rådgivning mellem sælger og køber, hvis en voksen hund skal skifte hjem. Omplacering Optagelse på omplaceringslisten Ønske om en omplaceringshund

Hvalpeliste

Omplaceringshunde

Det sker desværre for både hunde og mennesker, at man kan havne i en situation hvor man bliver nød til at overveje om familiens Berner vil have det bedre, hvis den/ de fik et nyt hjem.

Det kan være en ny arbejdssituation, sygdom i familien, skilsmisse, eller blot at man må indse, at man ikke har tiden. Det kan også være at hunden ikke trives i en flok, hvis man har flere hunde, og det derfor ganske enkelt vil være bedre for hunden, at skifte til et sted med ingen hunde eller måske blot en mere. Kommer du i en sådan situation, er det godt at vide du kan få hjælp.

Kontakt først din opdrætter, det kan være de lige kender nogen der har mistet deres hund og ikke lige orker at starte forfra med en lille hvalp. Det kan også være at opdrætteren har mulighed for at have hunden, hvis det er akut indtil I har fundet et nyt hjem til den. Hvalpe- og omplaceringsformidleren er også klar til at hjælpe dig.

DBSK`s Hvalpe- og omplaceringsformidler

Britta Staugaard

Telefon:  5189 6515

E-mail: hvalp.dbsk@gmail.com