Klubben

Hvad er det, og hvorfor være medlem?

DBSK (Dansk Berner Sennen klub) er en landsdækkende klub, som er stiftet tilbage i 1978, for at mennesker med interesse for Berner Sennen hunden havde et fælles forum at mødes i og snakke hunde og drive hundesport.

Klubben er en special klub under Dansk Kennel Klub,som er stiftet med det formål at fremme kendskabet til Berner Sennen hunden, samt at bidrage til at bevare og forbedre racens kvalitet i forhold til sundhed, temperament og eksteriør i henhold FCI´s standard

I dag er det stadig interessen for Berner Sennen hunden, der er udgangspunktet.

Det at kunne være sammen med andre, der også elsker denne bamsehund og nødigt vil have et liv uden dens selskab er givende, da andre ikke altid forstå hvorfor en hund, kan give anledning til så meget snak.

Men DBSK er langt mere end det.

DBSK tilbyder via vores træningspladser, den almindelige hundeejer, der bare har sin hund en masse oplevelser i samvær med andre, der har det på samme måde.

Der gives træning til hvalpe- og voksen hunde, hvor vægten er lagt således at træningen tager udgangspunkt i Bernerens temperament. Du kan gå til Rally, vognkørsel eller bare komme med på en skov eller bytur engang imellem.

Du kan også bare møde op og få en kop kaffe og en snak, men husk man kan blive fanget af det.

DBSK er også udstillinger og skuer, LP og rally prøver. Altså hundesport, hvor vi mødes i konkurrence, men altid i en god og hyggelig stemning også. Her bliver hunden vurderet enten på deres udstilling/bevægelser eller deres lydighed.

Berneren kan godt blive meget dygtige til både lydighed, spor, og redningsarbejde, bare du vil det fra starten.

DBSK er også opdræt af sunde, typefaste, velsocialiserede hunde, der gerne skulle leve et langt og indholdsrigt hundeliv. Det er vi gennem uddannelse, dialog møder, udveksling af erfaringer, kurser m.m. for vores opdrættere og hanhundeejere samt andre med interesse for avl, opdræt og sundhed.

DBSK er aktivt støtte til forskning i vores hundes sundhed og sygdomme.

DBSK er et blad med jeres billeder og historie, der udkommer 6 gange om året.

DBSK er hjemmeside med et væld af informationer.

DBSK er bestyrelse og udvalg, der altid står klar til at hjælpe med netop dit spørgsmål eller henvise dig til hvor du kan få hjælp.

DBSK er lige præcis din klub og du kan få indflydelse på, hvad der skal ske.

DBSK er hunde, mennesker, samvær, konkurrencer, hygge og fællesspisning. Træning og velsocialiserede hvalpe, 50 hunde på skovtur med vand og grill. Kort sagt har du Berner eller vil du gerne have en, så er DBSK til for dig.

Alle kan være medlem af DBSK og det eneste sted der er en begrænsning på din deltagelse i klubbens arrangementer er avl og opdræt, hvis du har en hund uden DKK stamtavle.

Så overvej om du ikke burde være med.