Disse forårsplanter skal din hund passe på

Inden længe melder foråret sin ankomst med et væld af blomster – og nogle af dem kan potentielt være farlige for vores hunde.

De smukke blomster indvarsler en lysere og varmere tid, og giver mennesker som dyr nyt mod på tilværelsen. Men de smukt dekorerende planter kan i nogle tilfælde være farlige for vores firbenede venner, der også mærker forårskådheden.

Det kan variere fra plante til plante, hvilke dele der er giftige.

Erantis:

Lige nu skyder den gule blomst op alle vegne. Her er det rodknoldene, der kan være giftige for hunden. Typiske symptomer på forgiftning af erantis er opkast, diarre og forstyrret hjerterytme.

Tulipan:

Tulipanen er smuk, og gør sig vidunderligt i en buket. Desværre er hele planten giftig – altså blomst, blade, stængel og løg. Tulipanen indeholder giftstoffer, der alene ved kontakt med huden kan give irritation. Hvis giftstofferne indtages, kan det medføre store maveproblemer for hunden. Dog er det forskelligt, hvor giftige de forskellige sorter af tulipan er. En god tommelfingerregel er, at kontakte dyrlægen ved mistanke om indtag.

Liljekonval:

Liljekonvallen er smuk, men alle dele af planten er yderst giftig. Den vokser vildt i skov og krat, og de velduftende blomster gør den tillokkende. En forgiftning kan medføre store hjerteproblemer hos din hund.

Påskelilje:

Den flotte forårsblomst indeholder flere aktive stoffer, som er farlige for hunden. Det er specielt saften og løget, der kan være skadeligt og forgiftning kan medføre lammelser og pludselige kollaps. Påskeliljens udbredelse og giftighed gør det vigtigt at være ekstra opmærksom; giften fra én påskelilje kan potentielt koste en stor hund livet.

.

Rododendron:

Den almindelige stedsegrønne haveplante kan forårsage opkastning, kramper og hjertestop hos hunde. Derfor skal man holde et ekstra øje på hunden, hvis den nærmer sig planten. Hele planten er giftig.

Hyacint

Hyacinten indeholder farlige alkaloider, der kan give hunden opkastning, diarré, depression og kramper.